Demeester Metaaldesign
Al 75 jaar levert Demeester Metaaldesign uniek interieur schrijnwerk. De eeuwenoude smidtradities combineren we met de hedendaagse trends en de nieuwste productie- en afwerktechnieken. Groot in metaal, klein in team. Zo geniet u altijd van een direct contact met de juiste contactpersoon binnen ons bedrijf.
Demeester

Verfijnd maatwerk

Voor uw metaal op maat gaan wij tot het uiterste. Als een speld in een hooiberg zoeken we naar de juiste kleur en brons. We vijlen bij tot elk detail tiptop klopt. Op het gebied van zowel mechaniek als afwerking moet het volledige plaatje kloppen. Pas als de volledige metaalconstructie op één lijn ligt, zit ons werk erop.

onze materialen
& afwerking

Ambacht

Onze passie voor metaal en het ambacht is ongezien. Naast ons hoogtechnologisch machinepark rekenen we op onze hamer, net zoals de smids dat vroeger deden.

Technieken

Van lakken en vernikkelen over polijsten en chromeren tot oxideren en bronzeren: dankzij tal van creatieve insteken creëren we unieke metaaldesigns met een hoogstaande afwerking.

Op maat

Onze metaalbewerkingen en materialen bieden binnenhuisarchitecten, schrijnwerkers, totaalinrichters en meubelmakers een waaier aan designopties. Wij realiseren elke designwens.

“Onze liefde voor metaal delen we met onze klanten en partners. Ook zij koesteren het smedenambacht en rekenen op ons vakmanschap voor een perfect eindresultaat op maat van hun designwensen”

GESCHIEDENIS

In 1930 vervaardigt Jerom Demeester, smid in bijberoep, zijn eerste aardappelmachine in metaal. Het inspireert zoon Gabriel om het smedenambacht te leren. Hij vergaart zijn kennis bij smeden in de regio en volgt een opleiding hoefsmederij in Anderlecht. Na het overlijden van zijn vader in 1950 volgt hij ook tekenlessen aan de Kortrijkse academie en ontwerpt hij zijn eerste trappen en leuningen.

 

De eerste stap naar de bouw is gezet. Wanneer Hans en Johan, zonen van Gabriel, de werkzaamheden overnemen, verschuift de focus volledig naar interieurdesign. De eerste mensen komen in dienst, het duo investeert in een modern machinepark en het aanbod materialen breidt uit met inox, messing en koper. In 2020 nemen Thomas Vercruysse en Robbe Demeester de firma over. Samen zetten ze het werk van de voorbije generaties verder en maken ze van Demeester Metaaldesign een uniek designmerk.

Demeester
Demeester

Klaar voor Meesterlijk maatwerk?

Een stalen deur voor uw woning of interieur schrijnwerk voor uw zaak? Deel uw designwens met ons en samen smeden we een Meesterlijk plan.